Big one

“SierŠtelles” svaigo sieru klāstu izgaršojot

Tāpat kā daudzās citās pasaules valstīs, arī Latvijā cilvēkiem siers jau izsenis ir viens no visiecienītākajiem ēdieniem. Siers ir viena lieta, bez kuras arī es nevaru dzīvot. Varu iztikt bez gaļas, bet sieram noteikti jābūt manā ēdienkartē. Arī veikalu plauktos Latvijā pieejams ļoti plašs gan vietējo, gan importa sieru klāsts – atliek vien izvēlēties sirdij un garšas kārpiņām atbilstošāko.

Izrādās, ka pēdējo gadu laikā “Rimi” pircēju vidū arvien lielāku popularitāti iegūst Latvijā ražotie svaigie sieri. Īpaši interesantu un daudzveidīgu svaigo sieru klāstu ražo Ogrē esošajā “SierŠtelles” ražotnē. Tāpēc dodamies uz Ogri, lai uzzinātu visu par to, kā top gardie svaigie “SierŠtelles” sieri. Bet no kā taisa sieru? Pareizi – no piena. Un tā kā mēs gribam uzzināt šo produktu tapšanas stāstu no pašām saknēm, pa ceļam iegriežamies vietējā saimniecībā, kurā ražotais piens ir viena no būtiskām “SierŠtelles” siera sastāvdaļām.

Visu gardēžu stāstu par “SierŠtelli” var izlasīt šeit: http://ej.uz/sierstelle_rimi_gardezi

_MG_9241